Stor designfrihed

For nogle kan terrazzo-udseendet være skræmmende ved første øjekast, men bliv ikke overvældet! Skønheden ved dette materiale er, at det kan være så neutralt, som du ønsker, og det komplimenterer let et sofistikeret og minimalistisk interiør. Hvis du ønsker et mere livligt og sprælsk design, kan du bruge det til overflod og skabe et smukt og farverigt udtryk i dit hjem.

Da det primære materiale er et restprodukt fra marmorbrud, kan du ud fra miljøhensyn med god samvittighed vælge terrazzo. Derudover er hver plade helt unik, da der ligesom med marmor og andre natursten ikke findes nogen plader med samme mønster. De kommer i næsten enhver farve, du kan forestille dig, da man kan lave brugerdefinerede farver og blandinger – alt fra iøjefaldende nuancer til afdæmpede toner.

Historisk set var terrazzo et produkt af genbrug og effektivitet blandt italienske billedhuggere. De brugte restskærver fra marmorbrud og blandede det med cement. Dette produkt blev primært brugt til at skabe et "faux finish” til deres altaner og terrasser (deraf navnet). Terrazzo blev herefter utroligt populær langt ud over renæssancens Italien og blev et almindeligt designelement i utallige bygninger kloden over. Gennem tiden er teknikken blevet forfinet en del, men grundteknikken er forblevet den samme. Vores plader er lavet af omkring 90 % marmorchips tilsat omkring 10 % cement eller epoxy, alt efter kollektion. Da det primære materiale er et restprodukt fra marmorbrud, kan du ud fra miljøhensyn med god samvittighed vælge en terrazzo-bordplade.

 

Fordele ved terrazzo

Terrazzo er et materiale, som er nemt at rengøre, og derfor er det meget velegnet til alle køkkenets opgaver. Materialet er meget modstandsdygtigt over for varme, men som med andre typer materialer, bør der anvendes bordskånere.

Terrazzo indeholder marmorskærver og er derfor forholdsvis ridsefast, men en anden fordel er, at mønstret ofte skjuler eventuelle pletter og ridser. Hvis tiden alligevel sætter sit præg på pladen, kan du altid give den en fornyende behandling ved fx at slibe den ned. Dette giver pladen nyt liv og glød, og den vil fremstå som den dag, den blev installeret.

Syreætsning kan forekomme fra syre i fødevarer som tomat, sennep, frugtsaft og vin. Nogle væsker vil også forårsage pletter, da varmen tvinger væsken ind i den porøse overflade. Betragt det på samme måde som charmerende ældet læder eller patineret kobber og messing. Hvis du ikke ønsker at din plade patinerer, er det muligt at behandle overfladerne, så de bliver mættede og dermed mindskes risikoen for pletter. Du skal dog sørge for at give bordpladen sæbespåner eller en anden form for overfladebehandling med jævne mellemrum. Syreholdige rengøringsmidler og kalkfjerner må ikke bruges på natursten. Kalk skal fjernes med knofedt eller vandslibepapir. Læs mere om vedligehold her.


Herrljunga Terrazzo er Skandinaviens største udvalg

Vi forhandler hele Herrljunga Terrazzos kollektion, som giver dig danmarks største udvalg af terrazzo. Da både vores bordplader og fliser er lavet af samme materiale, er det muligt at få lave bordet i samme farve som din stænkplade eller dit terrazzogulv. På denne måde kan du skabe mere ro for øjet og opnå et samlet udtryk med en sammenhængende fornemmelse i hele rummet.

Vores fliser og plader er designet i Skandinavien og derefter produceret i Italien med en særlig vakuumteknologi, som giver en smuk og jævn overflade. Materialet støbes i store blokke på 305x124x84 cm, som renskæres. Pladen er altid skræddersyet til hvert enkelt projekt, og de fleste typer kan leveres helt ned til 12 mm i tykkelsen og op til 300cm i længden. Vi tilbyder alle former for udskæringer, hvad enten du vil have planlimning, underlimning, nedfældning, buer, firkanter, huller, trekanter, riller, osv.

Er du i tvivl om, hvad det vil sige, så læs her.

 


Korrekt opmåling i første forsøg

Opmåling er en disciplin, som får sveden frem på de flestes pande, men ikke os. Vi er nemlig i rigtig god "opmålingsform".

Vi kan måle op, så der tages højde for skæve vægge, at der er udskæringer til vaske, kogeplader, rør og vinduer. Lad os tage ansvaret, så du ikke selv står med risikoen for at målene ikke passer.

Hvis vi laver opmålingen, overtager vi al risiko og ansvar for opmålingsfejl. Hvis du har mod på selv at måle op, er der naturligvis penge at spare.

Husk på, at det er en god ide, at pladen understøttes for hver 60 cm - og især under samlinger. Derudover er det en dårlig ide at have samlinger omkring bevægelige elementer såsom vaskemaskiner og opvaskemaskiner. Et lille bonustip er, at du skal huske på, at din bordplade måske skal igennem opgange, som kan sætter begrænsninger for længden af pladestykkerne. 


Dialog før bestilling giver de bedste resultater

Efter mange års erfaring, kan vi fastslå, at dialog er den bedste måde at sikre, at vi rammer netop dine ønsker. Derfor kan du kun bestille din bordplade ved at henvende dig til os. Priserne på vores hjemmeside er p.t. kun på fliser, så kontakt os med dine ønsker og mål, så sammensætter et endeligt tilbud til dig. 

Hvis du har spørgsmål til de mange muligheder, der findes indenfor terrazzo, så skriv eller ring til os. Alternativt kan du fange os her på chatten eller ved at udfylde formularen forneden. 

 

 

Toke Winther-Baaring