Stor designfrihed

For nogle kan terrazzo-udseendet være skræmmende ved første øjekast, men bliv ikke overvældet! Skønheden ved dette materiale er, at det kan være så neutralt, som du ønsker, og det komplimenterer let et sofistikeret og minimalistisk interiør. Hvis du ønsker et mere livligt og sprælsk design, kan du bruge det til overflod og skabe et smukt og farverigt udtryk i dit hjem.


Da det primære materiale er et restprodukt fra marmorbrud, kan du ud fra miljøhensyn med god samvittighed vælge terrazzo. Derudover er hver plade helt unik, da der ligesom med marmor og andre natursten ikke findes nogen plader med samme mønster. De kommer i næsten enhver farve, du kan forestille dig, da man kan lave brugerdefinerede farver og blandinger – alt fra iøjefaldende nuancer til afdæmpede toner.

Historisk set var terrazzo et produkt af genbrug og effektivitet blandt italienske billedhuggere. De brugte restskærver fra marmorbrud og blandede det med cement. Dette produkt blev primært brugt til at skabe et "faux finish” til deres altaner og terrasser (deraf navnet). Terrazzo blev herefter utroligt populær langt ud over renæssancens Italien og blev et almindeligt designelement i utallige bygninger kloden over. Gennem tiden er teknikken blevet forfinet en del, men grundteknikken er forblevet den samme. 

Vores plader er lavet af omkring 90 % marmorchips tilsat omkring 10 % cement eller epoxy, alt efter kollektion. 

 

Skandinavisk design med stor valg frihed

 

Vores fliser er designet i Skandinavien og derefter produceret i Italien med en særlig vakuumteknologi, som giver en smuk og jævn overflade. Materialet støbes i store blokke på 305x124x84 cm, som herefter skæres ud efter de mål, du måtte ønske.

I modsætning til mange andre fliseleverandører, er det hos os muligt at få skåret dine terrazzo-fliser i lige den størrelse, du ønsker - dog har vi en maksimal størrelse på 305 x 123 cm.

Vores standardmål er som nedenfor, med variation mellem de forskellige typer:

  • 300 x 300 mm
  • 300 x 500 mm
  • 300 x 600 mm
  • 400 x 400 mm
  • 600 x 300 mm
  • 600 x 600 mm

Nogle foretrækker tynde fliser, mens andre foretrækker tykkere. Som standard kan du vælge imellem 12, 20 eller 30 mm, alt efter variant. Ønsker du en speciel tykkelse, så skriv til os - så finder vi også ud af det. 

 

Har du undret dig over, hvorfor du bliver ved med at høre om terrazzo?

De plettede gulve, som man ofte ser i hotellobbyer, restauranter, lufthavne og forretningsbygninger, har et karakteristisk udseende, som de fleste vil kunne genkalde sig at have set. Designet har set en opblomstring de seneste år, denne gang med en opdateret og moderne twist! 

Her er en liste over, hvorfor det er sket.


Materialet passer ind i enhver stilart

Den vigtigste grund er, at materialet har ubegrænsede designmuligheder!
Hver en flise eller bordplade er virkelig unik, og de kommer i næsten alle farver, og man kan lave brugerdefinerede farver og blandinger - fra iøjefaldende kontrastfarver til naturlige toner.

Designfleksibilitet blev udvidet, efter at epoxymetoden blev introduceret i 1970'erne. Den metode gav mulighed for en ubegrænset farvepalet og unikke stilarter. Med mere end 90 standardvarianter i både cement og epoxybaseret terrazzo har du gode chancer for at finde præcis det, du ønsker. Vi er stolte over at kunne sige, at vi har Nordens største udvalg.


Mere end bare gulve

Hvis du ser nærmere på steder, du besøger dagligt, herunder kontorer, hospitaler, lufthavne eller hoteller, har materialet været i det kommercielle rum i årevis, men den nuværende stigende efterspørgsel har primært været til private boliger. Til trods for at materialet oprindeligt blev udviklet som gulvmateriale, er det vendt tilbage stærkere end aldrig før, nu på andre overflader såsom facader, indvendige vægge, bordplader, vindueskarme og stænkplader! Særligt det sidste er blevet et stort hit, da den specialtilpassede pladeflise kan skabe nye spændende udtryk i ethvert køkken.

Derudover ser vi flere og flere gør-det-selv-projekter med fokus på kvalitet, herunder fx “Ikea-hacks” og specialfremstillede spiseborde, sengegavle, m.m. 


Lad os høre fra dig

Hvis du har spørgsmål til de mange muligheder, der findes med terrazzo, så skriv eller ring til os. Alternativt kan du fange os her på chatten eller ved at udfylde formularen forneden. 

Vær opmærksom på, at de priser du p.t. finder på vores webside kun er for fliser, så kontakt os for særlige udskæringer. Vi sammensætter et endeligt tilbud på baggrund af dine personlige ønsker og behov.

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

 

Toke Winther-Baaring