Montering af vask

Når du skal installere en vask i forbindelse med køb af din nye terrazzo-bordplade, kan det foregå på flere forskellige måder. 

Nedenfor er en lille oversigt over de forskellige muligheder.


Nedfældet vask

Den første monteringsmulighed er en nedfældet vask, hvor vasken lægger ovenpå bordpladen, så vaskens flanger ikke er i plan med bordpladen. Det er de ca. 2 cm kant, der holder vasken på plads. Nedfældning er den billigste løsning og den nemmeste at montere. Ulempen er kanten, der ligger oven på bordpladen, hvor vand og skidt nemt samler sig.

 

En planlimet vask

 

En planlimet vask er på niveau med toppen af ​​bordpladen, hvoraf navnet opstår. På denne måde er der ingen kanter, som krummer og snavs bliver fanget i. 

Til planlimning kræves en vask der kan planlimes og at bordpladen tilpasses vasken. Her monteres vasken ovenfra, men "falder" så ned i niveau med bordpladen. Med planlimningen undgåes opkanten mellem bordplade og vask. Keramiske porcelænsvaske kan ikke planlimes.

Underlimet vask

En underlimet vask monteres nedefra i en specialtilpasset udskæring i bordpladen og limes fast. Fordelen ved underlimning er, at krummerne nu kan tørres fra bordpladen og direkte ned i vasken uden at støde på vaskekanten.

Ofte vil den underlimede vask også være den mest æstetiske fordi bordpladen fremstår mere ensartet.